VVV Gemert-Bakel

Maak kennis met het toeristisch-recreatieve aanbod in de gemeente Gemert-Bakel, voor elk wat wils!

www.vvvgemert-bakel.nl

Vlinderstichting

De Vlinderstichting is dé organisatie die deskundigheid over vlinders en libellen bundelt. De stichting maakt zich sterk voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa.

www.vlinderstichting.nl

Kruidendorp

Gemert-Bakel ontwikkelt zich tot "De Kruidentuin van Nederland"; beleef tal van initiatieven die de kennis over en het gebruik van kruiden bevorderen.

www.kruidendorp.nl

  

Eco-touristfarm De Biezen

 
 

Eco-touristfarm De Biezen is een soort arboretum met honderden verschillende soorten bomen en struiken. Een grote variatie aan planten, ook speciaal geselecteerd op hun waarde voor verschillende soorten dag- en nachtvlinders; denk bijvoorbeeld aan Buddleja, lavendel, Sedum, wilde wortel en dille. Hierdoor kunt u op het terrein van De Biezen zomaar oog in oog komen te staan met de koninginnepage, maar ook koevinkje, icarusblauwtje, kleine vuurvlinder, argusvlinder, bruin en oranje zandoogje en atalanta zijn regelmatig te bewonderen.
 
Bezoek ook onze collega's

Tropische vlindertuin Dierenpark Emmen

 

Helaas niet meer in zijn originele vorm te bezoeken, maar heeft een waardig opvolger gekregen in de vorm van de Vlindertempel in Wildlands.

www.wildlands.nl

 

Vlinderparadijs Papiliorama Havelte


Gelegen op de Havelterberg, ideaal te combineren met een bezoek aan de Hunnebedden. Bloemrijke tuin met een vele tientallen generaties lange kweek van glasvleugelvlinders.

www.vlinderparadijs.nl

 

Vlinders aan de Vliet Leidschendam

Verrassende jungletuin met creatieve aanleg. Niet alleen vlinders maar ook vissen, amfibieën en reptielen.

www.vlindersaandevliet.nl