Beleef 't, Bescherm 't

Ook in 2018 geven we extra aandacht aan Papilio homerus. Met zijn spanwijdte van 15 cm is het de grootste pagesoort (geslacht Papilio) van het westelijk halfrond. Papilio homerus komt enkel voor op het Caraïbische eiland Jamaica. De vlinder is daar inmiddels een grote zeldzaamheid geworden; het is zelfs een van de meest in zijn  voortbestaan bedreigde vlindersoorten ter wereld. Al sinds 2006 worden er door de internationale vlindertuinwereld, verenigd in de IABES, initiatieven ontplooid en ondersteund die het tij trachten te keren voor deze vlinder. Wij sluiten ons daar dit jaar graag bij aan!


Wij vinden het belangrijk dat het de vlinders buiten goed gaat. Daarom ondersteunt Vlindersafari onder het label "Beleef 't, Bescherm 't" initiatieven die een positieve invloed hebben op vlinders en hun leefomgeving.


In 2016 hebben we een stukje regenwoud in Belize -het leefgebied van de passiebloemvlinder die ons logo siert- geadopteerd en sponsorden we een project dat de locale biodiversiteit in Gemert-Bakel opwaardeert. In 2017 deden we dat ook en konden we bovendien een bijdrage aan het SAVE HOMERUS! programma geven.

In de komende jaren hopen we onze steun aan deze projecten uit te breiden.                    Ook helpen? Simpelweg door uw bezoek aan Vlindersafari draagt u al bij!